Citate celebre despre viață

Vezi aici colecția specială cu cele mai frumoase citate celebre despre viață

„Care este motivul infrangerilor si esecurilor noastre? Iata care sunt cele mai mari greseli din viata care ne priveaza de bucuria de a fi si pe care ulterior le vom regreta... Daca nu incepem sa corectam situatia chiar acum.Noi insine, prin actiunile noastre, respingem norocul si amanam atingerea scopului. Alegerile nereusite si pasii gresiti duc la faptul ca lucrurile nu merg bine. De ce cineva reuseste in viata si cineva nu? De ce unii oameni se descurca bine, in timp ce altii nu? Ce ne retine pe drum?Greseli majore in viata

Nu va lasati sa va bucurati

Blocarea bucuriei nu este doar o strategie proasta de viata. Aceasta este o deteriorare potentiala a sanatatii psihologice si corporale. Ca urmare, pretentiile fata de ceilalti cresc si se dezvolta obiceiul de a suferi.Un astfel de model de comportament presupune o schimbare a perceptiei realitatii, a anumitor situatii, a oamenilor si a actiunilor acestora. O persoana incepe sa vada viata in alb si negru. Invata sa te bucuri de lucrurile marunte, nu speria fericirea .

Amani totul pentru mai tarziu

O greseala destul de comuna. Nu traim in momentul prezent, ci maine. Asa ca economisim bani, calatorii, planuri si placeri. Dar „maine” poate sa nu vina. Si cati oameni regreta oportunitati pierdute, momente favorabile ratate si, in general, timpul pierdut...

Astepti momentul perfect

Nimic nu va fi vreodata perfect pentru tine. Acest lucru se aplica atat propriilor cunostinte, competente, cat si situatiei economice generale din tara in care locuiti. Exista intotdeauna un anumit grad de incertitudine. Si nu exista niciodata o garantie 100%. Obisnuieste-te. Este imposibil sa te asiguri impotriva tuturor si sa previi totul. Invata sa faci fata situatiei actuale.

Consideri cunostintele mai importante decat abilitatile

Cunostintele teoretice sunt cu siguranta bune. Dar daca nu esti capabil sa-ti aplici cunostintele in practica, atunci acestea sunt lipsite de valoare. Sa inveti inotul dintr-o carte, dar sa nu inveti cum sa inoti, nu va fi de niciun folos.Te poti descurca bine fara sa cunosti teoria, sau poti sti multe si nu te descurci in practica. Cunoasterea este un lucru util. Dar abilitatile sunt mai importante.

Credi ca vei fi rasplatit pentru suferinta

Intreaga noastra viziune asupra lumii se bazeaza pe suferinta si pe asteptarea unei recompense pentru aceasta. Poti suferi la nesfarsit. Nu ti s-a dat ceva in copilarie, nu ai fost invatat, inselat; te-ai nascut in tara gresita, intr-o epoca gresita; karma, feng shui, ghinion; educatie necorespunzatoare etc...Obiceiul de a suferi este o pozitie confortabila pentru a justifica inactiunea, slabiciunea si vointa slaba.

Te temi de opiniile si judecatile altora

Oamenii vor vorbi mereu despre ceva, vor discuta ceva (sau pe cineva), au nevoie de un subiect pentru comunicare. Si tu poti deveni un astfel de subiect. Dar nu fi dramatic. Adesea, oamenii nu vor sa spuna nimic atunci cand vorbesc despre viata cuiva.Daca vorbesc despre tine inseamna ca esti interesant, ca ai anumite calitati. Daca auzi lucruri neplacute despre tine, ia-o cu calm si indiferenta.

Nu traiesti dupa propria ta minte

Fiecare merge pe drumul lui in viata.Ceri adesea parerea altora despre viata, actiunile si deciziile tale? Cat de des adopti opinia altcuiva?De ce te uiti inapoi la cineva cand faci planurile sa devina realitate? Traieste-ti viata.Incercati chiar acum sa incepeti sa remediati aceste greseli si viata voastra va incepe sa se schimbe in bine .”

„E mai bine să nu ai idei deloc, decât să ai idei proaste. Mai bine să nu crezi în nimic, decât să crezi în ceva greşit.” — Thomas Jefferson

„Viaţa poate fi trăită oriunde. Decorul nu are nicio importanţă, esenţială este intensitatea.” — Cezar Petrescu

„Viaţa nu se explică, ci se trăieşte...” — Luigi Pirandello

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

„Sufletul nu cunoaşte situaţii de viaţă fără ieşire.” — Marcel Proust

„Nu avem voie să fim spectatori la ce ni se întâmplă.” — Dan Puric

„Fă ce vrei, dar înainte pune-te în rândul celor care ştiu ce vreau.” — Friedrich Nietzsche

„Pentru optimişti, viaţa nu este o problemă, ci o soluţie.” — Marcel Pagnol

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.” — Ralph Waldo Emerson