Maria Montessori a fost medic şi pedagog italian care a descoperit şi a perfecţionat o metodă de educaţie a copiilor ce pune accentul pe dezvoltarea independenţei şi pe o intervenţie redusă a adulţilor. A formulat o serie de principii pentru părinţi, considerate fundamentele educaţiei. Maria Montessori s-a născut în Italia în 1870 şi deşi iniţial… Read more »

Sfaturi celebre de la Audrey Hepburn. Considerata una dintre cele mai frumoase celebritati ale tuturor timpurilor si una dintre cele mai talentate actrite din istoria cinematografiei si avand un stil rafinat, care a devenit reper pentru femeile din toata lumea, Audrey Hepburn se numara printre putinele staruri cu sange albastru. Iti prezentam 20 citate frumoase… Read more »

Fericirea si tristetea nu trebuie ascunse. A fost o perioada in care mi-am ascuns intotdeauna sentimentele de bucurie si tristete. Eram o persoana rezervata si discreta. De-a lungul timpului, am fost modelat de viata si am invatat sa impartasesc aceste stari ale sufletului. Exista o diferenta de opinie in acest sens. Unii spun ca expunerea… Read more »

La școală, profesoara de limba română, le dă copiilor o lucrare în care, printre altele, le cere să analizeze dintr-un text substantivul mama. Unul dintre elevi răspunde acestei cerințe cu o propoziție simplă : “Mama nu e substantiv.” Profesoara îl penalizează pentru greșeala sa și îi scrie pe lucrare răspunsul: “mama = substantiv comun, numărul… Read more »

Când tu aveai 1 an, ea te hrănea şi te îmbăia. I-ai mulţumit, plângând toată noaptea. Când tu aveai 2 ani, ea te-a învăţat să mergi. I-ai mulţumit, fugind când ea te chema. Când tu aveai 3 ani, ea îţi pregătea toată mâncarea cu dragoste. I-ai mulţumit, aruncând farfuria pe jos. Când tu aveai 4… Read more »

Osho, mai ales in ultimii ani ai vietii, a fost un mare filozof, guru si invatator. In timpul uneia dintre intalnirile cu discipolii sai, Osho a fost rugat sa raspunda la urmatoarea intrebare: ”De ce este imbratisarea un instrument vindecator atat de eficient? Pana nu demult credeam ca luciditatea, inteligenta si autoanaliza sunt principalele instrumente… Read more »

Din cand in cand, ne putem simti depasiti de lectiile pe care viata ni le ofera. Tocmai de aceea am ales sa va impartasim aceste citate celebre despre viata pentru a ne raminti sa gasim intelepciunea si rabdarea de care avem nevoie in momentele dificile, acele momente in viata in care tot ceea ce stiam… Read more »

Este o dramă prezentă în mii de familii din România. Copiii care cresc fără părinți, alături de bunici sau mai rău, copilul cel mai mare rămâne să-i îngrijească pe cei mai mici.   Desigur, motivația principală a părinților care pleacă este aceea de a face bani. Scrisoarea unui copil văduvit de grija părintească a devenit… Read more »