Merita sa lupti pentru o relatie? 9 intrebari care te vor ajuta sa iei o decizie corecta

Uneori exista tensiune in relatia dintre un barbat si o femeie. Se pare ca amandoi s-au epuizat si nu mai exista putere pentru a rezolva problemele acumulate.

Inainte de a decide sa rupeti relatia, ar trebui sa va puneti cateva intrebari, ale caror raspunsuri va vor permite sa decideti – lasati totul in trecut sau incercati sa remediati situatia.

Raspunsurile la aceste intrebari va vor ajuta sa va gasiti calea de iesire.

1. Partenerul (partenera) te enerveaza de cele mai multe ori?

In timp, acest sentiment se poate transforma in furie, asa ca trebuie sa-l suprimati cat mai curand posibil.

2. El sau ea se comporta fata de tine altfel decat te asteptai?

Faptul ca fiecare persoana are anumite asteptari este normal, dar daca o persoana apropiata refuza categoric sa caute un compromis intr-o situatie discutabila si absolut nu tine cont de interesele tale, ar trebui sa te gandesti la propriile asteptari si sa definesti clar ce este „linia finala” pentru tine, a carei intersectie va duce la o rupere a relatiei.

3. Esti gelos pe relatiile celorlalti?

Daca raspunsul este da, atunci ar trebui sa te gandesti daca te simti confortabil in aceasta relatie sau chiar nu ai pentru ce sa lupti.

4. Iti ascunzi adesea gandurile adevarate de la partenerul(a) tau?

Daca ti-e frica sa-ti exprimi propriul punct de vedere, gandeste-te la ce provoaca frica – incapacitatea ta de a vorbi sincer sau reactia negativa a partenerului tau (si)?

5. Incercati constant sa va corectati reciproc „deficientele”?

Un raspuns pozitiv indica faptul ca nu exista onestitate in relatia voastra si ca unul dintre voi trebuie sa faca un efort pentru a rezolva problema.

6. Nu ai incredere in el sau ea?

In primul rand, incercati sa aflati ce cauzeaza neincrederea – dezamagirea dintr-o relatie din trecut sau stiti sigur ca el sau ea va insala?

7. Preferi sa nu rezolvi problemele, ci sa lasi lucrurile asa cum sunt?

Aceasta abordare creeaza tensiune in relatie, mai ales cand unul dintre voi are chef de o conversatie, iar celalalt nu face concesii. Un compromis poate fi gasit in orice situatie. Evadarea constanta a rezolvarii problemelor va provoca mai devreme sau mai tarziu o „explozie”; acest lucru nu ar trebui permis.

8. Nu aveti chef sa petreceti mult timp impreuna?

Acest lucru se intampla de obicei din cauza lipsei de incredere, asa ca ambii ar trebui sa decida cine si ce vrea din aceasta relatie.

9. Multi prieteni comuni sunt interesati de ce inca nu locuiti impreuna?

Prietenii apropiati vor cu siguranta tot ce este mai bun pentru tine, dar inainte de a incepe sa traiesti impreuna, trebuie sa te decizi in sfarsit daca te potrivesti sau nu.

Rezultate

Daca ai raspuns „da” la sase sau mai multe intrebari, atunci trebuie sa lucrezi la relatie. Nu trebuie sa o rupi, trebuie sa inveti sa vorbesti si sa rezolvi problemele cu calm. Poate vei ajunge la concluzia ca aceasta relatie nu se ridica la inaltimea asteptarilor tale si vrei sa traiesti altfel.

Daca ati raspuns „da” la doua pana la cinci intrebari, atunci relatia voastra este pe punctul de a se rupe si merita sa lucrati la dezvoltarea abilitatilor de comunicare, poate ca acest lucru va ajuta la imbunatatirea situatiei .

despre

Comentariile sunt închise.