Psiholog: Zambetul si lacrimile- cele mai bune remedii pentru suflet

Fericirea si tristetea nu trebuie ascunse. A fost o perioada in care mi-am ascuns intotdeauna sentimentele de bucurie si tristete. Eram o persoana rezervata si discreta. De-a lungul timpului, am fost modelat de viata si am invatat sa impartasesc aceste stari ale sufletului.

Exista o diferenta de opinie in acest sens. Unii spun ca expunerea fericirii duce la invidia celorlalti si, in consecinta, totul sfarseste sa mearga gresit. Exista cei care spun ca expunerea tristetii duce la fericirea celor care nu ne plac.

M-am gandit deja la aceste doua moduri si am mustrat explozia oricarui sentiment din interiorul meu. Astazi cred ca actionez total diferit. Mi-am dat seama ca daca ceva nu merge bine, nu exista vinovati.
Tot ceea ce ni se intampla are un scop si, chiar daca nu suntem in stare sa ne dam seama in acest moment, cu timpul, ajungem sa ne dam seama ca raul, in realitate, a fost despre izbavire.

Trebuie sa mentinem linistea sufleteasca in orice moment, indiferent de orice cauza. Lucrurile rele ne fac sa crestem si sa ne maturizam, sunt lucrurile care ne fac mai buni.

Este intr-adevar trist daca cineva este gelos pe celalalt, daca doreste ca lucrurile sa mearga prost pentru celalalt. Cu invidia lui acuza pe cineva cu intrigi si barfe nefondate, tocmai pentru a incerca sa distruga ceva ce vrea si nu poate.

Tristi sunt oamenii care nu accepta fericirea altora, pentru ca sunt invidiosi.
Nu te lasa absorbit de energiile rele ale celorlalti, nu te lasa contaminat cu invidia celorlalti.
Bucurati-va de momentul vostru de bucurie. Radeti si zambiti mult. Distrati-va si sarbatoriti, deoarece viata este scurta.

Si amintiti-va ca nimeni nu arunca cu pietre la copacii fara fructe. Si daca un fruct a cazut din cauza pietrei aruncate, puteti fi sigur ca vor fi multe si multe fructe. Iar un fruct cazut nu va face nicio diferenta.

Momentele fericite sunt cadouri de la Dumnezeu pe care nimeni nu are puterea sa le influenteze sau sa le distruga, oricat de mult ar incerca. Este meritul tau, realizat si, de cele mai multe ori, cu mare dificultate, si din acest motiv Dumnezeu te protejeaza de orice rau.

Daca doriti sa vorbiti despre bucurie, vorbiti, nu este nimic de ascuns. Cei cu probleme? Lasa-i! Cei care ne plac cu adevarat, se vor simti fericiti si vor avea o multime de motive pentru a socializa si sarbatori cu noi. Tot ceea ce se intampla in viata are puterea de a apropia prietenii adevarati si de a indeparta dusmanii ascunsi.

Asadar, sa incepem sa invatam sa impartasim sentimente. Vom incepe sa invatam sa respectam atat fericirea, cat si durerea celorlalti, pentru ca tot binele dat ne revine de doua ori.
Zambetul si lacrimile sunt cele mai mari remedii pentru suflet.
Cautati intotdeauna fericirea, fiti fericiti!

Comentariile sunt închise.