15 citate celebre de la Paulo Coelho despre viata, pentru momentele dificile

Din cand in cand, ne putem simti depasiti de lectiile pe care viata ni le ofera.

Tocmai de aceea am ales sa va impartasim aceste citate celebre despre viata pentru a ne raminti sa gasim intelepciunea si rabdarea de care avem nevoie in momentele dificile, acele momente in viata in care tot ceea ce stiam pare sa nu mai aiba consistenta.

1. Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta.

 

2. Respecta misterul. Dumnezeu nu joaca zaruri cu Universul, totul este interconectat si are un sens.Desi acest sens ramane mai tot timpul ascuns, stim cand suntem mai aproape de adevarata noastra misiune pe pamant, fiindca atunci tot ce facem se molipseste de energia entuziasmului.

3. Nu putem judeca viața celorlalți pentru că fiecare își cunoaște propria durere și renunțare.

4. Apropierea de moarte ne ajuta intotdeauna sa traim mai bine.

5. Fii curajos. Asuma-ti riscuri. Nimic nu poate inlocui experienta.

6. E oricand posibil sa redevii tanar si nebun.

7. Prima senzatie cand incepi o calatorie este ca nu vei ajunge niciodata la capatul drumului. A doua este ca incepi sa te minti singur, parasit, zi si noapte te bate gandul sa renunti. Daca rezisti o saptamana, mergi pana la capat.

8. Dragostea este o boala de care nimeni nu vrea sa scape. Cine a fost contaminat de ea nu vrea sa se faca bine si cine sufera nu vrea sa fie vindecat.

9. Suferinta apare in momentul cand asteptam ca ceilalti sa ne iubeasca in felul dorit de noi, iar nu asa cum ar trebui sa se manifeste iubirea – liber, nestapanit, calauzindu-ne cu forta, impiedicandu-ne sa ne oprim…

10. Trebuie sa uitam ce credeam ca suntem pentru a putea fi intr-adevar ceea ce suntem.

11. Ne prefacem ca suntem puternici pentru ca suntem slabi.

12. Exista intotdeauna o intamplare in viata noastra care este responsabila de faptul ca am incetat sa progresam. O trauma, o infrangere foarte amara, o deziluzie in dragoste, chiar si o victorie pe care nu o intelegem cum trebuie ne face in cele din urma sa devenim lasi, ca sa nu spunem mai multe.

13. Am facut primul pas, trebuie sa merg mai departe.

14. Oamenii sunt tristi deoarece sunt prizonieri in povestea lor personala.Toata lumea crede ca obiectivul vietii acesteia este sa urmezi un plan. Nimeni nu se intreaba daca acest plan este al lui sau a fost creat de altcineva.

15. Cand ne aflam pe drumul cel bun, urmam semnele, dar din cand in cand mai facem si cate un pas gresit, iar divinitatea ne vine in ajutor, impiedicandu-ne sa comitem ireparabilul.

Comentariile sunt închise.