Deși de-a lungul istoriei au fost marginalizate, în special în domeniul literaturii, femeile au fost mereu scriitori sensibili, cu un talent deosebit în a analiza caracterul și psihologia umană. Luptându-se cu prejudecățile societății, câteva femei și-au înscris numele printre granzii literaturii universale. Lor le este dedicată această listă de citate celebre. Unele sunt înțelepte, altele… Read more »

Înregistrări video cu scriitori celebri: Mark Twain și Lev Tolstoi Știați că există înregistrări video cu Mark Twain și Lev Tolstoi? Cu toate că sunt asociați cu literatura secolului XIX, ambii scriitori au trăit până în 1910, iar câteva momente dinspre finalul vieților lor au fost surprinse de camera de filmat, pe când tehnologia video era… Read more »

Există nenumărate citate celebre frumoase în lumea asta, care mai de care mai bine ticluite, despre tot ce putem cuprinde cu mintea și inima. Unele sunt cuvinte sincere, altele mai puțin adevărate. Cu toții am auzit despre lozinci și cărți care au mișcat mulțimi și popoare. Cu toții știm despre cuvinte care, odată rostite, sună de parcă… Read more »

Pentru orice om de știință, scriitor sau politician, Premiul Nobel reprezintă culmea unei cariere de succes și o confirmare a valorii. Deși multe personalități doar visează la un astfel de premiu, alții l-au refuzat din diverse motive. Printre ei se află doi scriitori de marcă.   1. Jean Paul Sartre În octombrie 1964, Academia Suedeză… Read more »

Operele de ficțiune le-au dat mereu de furcă cenzorilor. Fie din motive politice sau religioase, fie pentru faptul că abordau subiecte tabu pentru acele vremuri, multe cărți au fost interzise de-a lungul timpului. Cărți pe care astăzi le putem citi fără nici o piedică… 1. Minunata lume nouă, de Aldous Huxley (1932) Scrisă în 1931… Read more »

1. Hai s-o facem! (Let’s do it – de unde s-a inspirat faimosul slogan Nike) În iarna lui 1976, subiectul cel mai în vogă în SUA era Gary Gilmore, un criminal din Utah care solicita să fie executat. Ucigaș profesionist, Gary omorâse doi oameni în două zile, în vara aceluiași an. Unul era vânzător la… Read more »

Ne folosim de invențiile lui aproape zi de zi și nu ne putem imagina viața fără ele. Prolificul inventator, care de-a lungul vieții a înregistrat peste o mie de brevete de invenție, a contribuit la inventarea becului cu filament, a fonografului, sistemelor electrice, camerei de filmat, telegrafului sau telefonului. Puțini cunosc, însă, ce fel de… Read more »

Arta și talentul nu țin de foame. Cel puțin asta demonstrează destinele unora din marii scriitori ai lumii, care, pentru a putea trăi de la o zi la alta, erau nevoiți să facă mari compromisuri pentru a câștiga un ban. Mulți dintre ei au trăit în mizerie, dar au fost mereu mânați de dorința avidă… Read more »